Οι παραλίες τις Πάρου

Ξενοιάστε σε όμορφες παραλίες. Γνωρίστε τις κρυμμένες ομορφιές του νησιού.

Πάρτε τους φίλους ή την οικογένειά σας και απολαύστε τη μαγεία της θάλασσας.

ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΕΣ

Οι Κολυμπήθρες αγναντεύουν τον κόλπο της Νάουσας, ενώ οι σμιλεμένοι επί χιλιετίες, από την αλμύρα, το νερό και το αέρα, γρανιτένιοι βράχοι της που προχωρούν μέχρι τη θάλασσα, σχηματίζουν τις διαδοχικές της παραλίες και ένα μοναδικό τοπίο. Είναι πολλές στη σειρά αμμουδιές, σε ένα σεληνιακό τοπίο έτοιμες να σας ξεκουράσουν και να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και τις ανάγκες σας.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Το Μοναστήρι είναι μια μεγάλη αμμουδιά, απόλυτα προφυλαγμένη από τους αέρηδες και πλήρως οργανωμένη. Είναι από τα δημοφιλή στέκια για τη νεολαία, το καλοκαίρι. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του κόλπου της Νάουσας, στην είσοδο του περιβαλλοντικού πάρκου Πάρου. Πήρε το όνομά της από το Μοναστήρι του Άη Γιάννη Δέτη, που δεσπόζει σε ύψωμα πάνω από την παραλία.

ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ

Δύο χιλιόμετρα ανατολικά της Νάουσας, στην ανατολική πλευρά του νησιού, βρίσκεται η Σάντα Μαρία. Μια μεγάλη αμμουδερή παραλία, με πεντακάθαρα νερά, πλήρως οργανωμένη, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια παιχνίδια.

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

Η Αγία Ειρήνη είναι ένας κλειστός κόλπος με μια στενή αμμουδιά, που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νότια της Παροικιάς και βλέπει προς τα βορειοδυτικά. Το χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλοι φοίνικες που σε συνδυασμό με τα αλμυρίκια και την ψιλή χρυσαφένια άμμο, κάνουν το μέρος να μοιάζει εξωτικό. Πάνω από την αμμουδιά, υπάρχει και ένα ταβερνάκι, που θα προσφέρει σκιά και φαγητό για τους λουόμενους.

ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ

Η Νέα Χρυσή Ακτή είναι μια εκτεταμένη αμμουδιά, οργανωμένη και πολύκοσμη, αφού μία από τις παραλίες της Πάρου, που γνωρίζουν πολύ καλά οι surfers απ’ όλο τον κόσμο. Εδώ, διεξαγόταν, τη δεκαετία του ’90, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Wind Surf. Όπως καταλαβαίνετε, οι φίλοι των αθλημάτων της θάλασσας θα βρουν εδώ ό,τι χρειάζονται για να χαρούν το παιχνίδι με τον αέρα και το κύμα. Αν είστε αρχάριος, μην ανησυχείτε. Εδώ σας περιμένουν οι δάσκαλοι που θα βοηθήσουν να κάνετε τα πρώτα σας βήματα.

Share This